Bigos z młodej kapustki-pyszny

Składniki

2 średniej wielkości młode kapustki,
2 biodrówki,
sól ,
pieprz
pęczek kopru świeżego

Przygotowanie

Ugotować biodrówki w takiej ilosci wody(osolonej ) aby były lekko przykryte wodą w garnku.
Wyjąć mięsko ……w rosole poddusić bardzo krótko poszatkowaną kapuste (dosć grubo poszatkować).
Dodać pokrojone mięsko w kostkę ,doprawić sola do smaku i pieprzem,( ja nie uzywam żadnych innych przypraw do młodej kapustki jak tylko sól i pieprz, aby nie zmieniać smaku.)
na końcu, jak kapustka jest już dobra dodaję posiekany drobno koperek.

To moja ulubiona wersja młodej kapusty.Znika w mig z gara

Zyczę smacznego !!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: