Roladki serowe

Składniki

10 plastrów sera żółtego bez dziur
100 g masła
150 g serka twarogowego typu Almette
2 łyżki drobno posiekanej papryki czerwonej
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
sól, biały pieprz

Przygotowanie

Masło zmiksować z serkiem na puszystą masę. Dodać paprykę, szczypiorek i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz powinien być wyrazisty w smaku.
Na kazdy plaster sera nałożyć nadzienie, rozsmarować na całości i zwinąć w roladki. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki, żeby stwardniały.
Kroić każda roladkę pod skosem na pół.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: