Superowy sosik czosnkowy ala Dagrasso

Składniki

3 łyżki smietany
2 łyżki majonezu (uzywam kieleckiego)
czosnek (ja daje bardzo dużo około 5 ząbków)
zioła prowansalskie (płaska łyżeczka)
sól

Przygotowanie

Śmietane zmieszać z majonezem dodac rognieciony czosnek. zioła i szczypte soli.dokładnie wymieszać i odstawić na jakieś 10-15min żeby smaki się ze soba ładnie połączyły.

Sos jest świetny do kebaba własnej roboty,pizzy czy grila.

Gorąco polecam🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: