szybki schab na słodko

Składniki

4 łyżki stołowe musztardy2 łyżki miodu2 duże cebule2 kotlety schabowemąkaoliwa do smażenia

Przygotowanie

Kotlety rozbić tłuczkiem.
lekko opruszyć mąką Ważne: nie solić, ani nie pieprzyć!!!
Cebule drobno poszatkować.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Obsmażamy koltlety z obu stron.
Podsmażone kotlety przekładamy na tależ, w ciepłe miejsce – / ja zazwyczaj przykrywam tależem garnek zz ugotowanymi i potłuczonymi ziemniakami – ziemniaki nie stygną, a i mięso pozostaje ciepłe./
Na patelnię wrzucamy cebulkę. Zmniejszamy ogień. Czekamy aż cebulka się zeszkli. Wtedy doadejemy musztardę i miód. Mieszamy. Po chwili dodajemy do sosu kotlety. Przykrywamy i na małej temperaturze dusimy – w tym czasie można przygotować surówkę.

Podawać z ryżem, lub ziemniakami.

Smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: