Ptasie mleczko- torcik

Składniki

* puszka mleczka niesłodzonego skondensowanego

* 3 różne smaki i kolorki galaretek

* Prawie wrząca woda,łycha do mieszania,
miseczki i mikser

foremka dowolnego kształtu,
Owoce jak ktoś chce.

Trochę miejsca w lodówce , na schłodzenie

Przygotowanie

Zagotować wodę w czajniczku, rozpuścić każdą galaretkę w ilości

trochę mniejszej niż podają na opakowaniu, oczywiście każdy

smak w innej miseczce. Pozostawić do lekkiego stężenia.

Mleczko z puszki rozlać do 3 szklanek w każdej mniej więcej równo.

Kiedy galaretka zacznie tężeć, najpierw chwilkę trzeba roztrzepać ją

robotem, następnie wlać mlekczko i ubijać aż potroi swoją masę( ok6min.)

Mamy gotową 1 warstwę naszego ptasiego mleczka, foremkę należy

wcześniej wyłożyć folią aby było wygodniej wyciągnąć, i aby ciasto nie

nabrało zapachu blaszki, jak ktoś ma silikonową to wszystko jasne.

Tak postępujemy z każdą galaretką.

Możemy każdą powstałą masę,wymieszac z ulubionymi owocami,

albo dodatkowo pokroic galaretkę w innym kolorze, można całośc

oblac czekoladą, wariantów jest mnóstwo, wszystko zależy od naszych
upodobań kulinarnych.

Całośc mocno schłodzic w lodówce

Mi smakuje polane ajerkoniakiem.
Gotowe do jedzenia po około5 godz.Ale z reguły nikt nie wytrzymuje i torcik szybko znika.Pycha na upały.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: