Protal-biała kielbasa

Składniki

3 kg mięsa z drobiu grubo zmielonego
1kg mięsa wołowego drobno zmielonego
sól peklowa zgodnie z instrukcja na opakjowaniu
5 płaskich łyżeczek soli
3,5 łyżki majeranku
4 łyżeczki czosnku w granulkach
4 lyzeczki zmielonego pieprzu
3 szklanki wody mineralnej niegazowanej

Przygotowanie

wszystkie skladniki wymieszać i zostawić na noc w lodowce.Rano jeszcze raz wyrobić i nadziewać w jelita.Gotową wędlinę parzyć nie gotować przez 40 minut.Z podobnego składu mozna zrobić pieczeń rzymską dodając surowe jajka i trochę otręb owsianych wowczas piec w piekarniku 1 godz.w temreraturze 170 ,oczywiście zmniejszając proporcjonalnie ilości.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: