Sałatka warstwowa-gyros

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka
1 puszka kukurydzy (400g)
1 duża marchewka
1 słoik ( 450g) sałatki ogórkowej szwedzkiej
1 kapusta pekińska
przyprawa kebab-gyros

sos:
majonez (320g)
ok. 3 łyżki keczupu
2-3 ząbki czosnku

Przygotowanie

Mięso umyć, pokroić w kostkę, posypać przyprawą kebab-gyros. Odstawić do lodówki na 1 h. Usmażyć na patelni. Ostudzić.

Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę poszatkować, kukurydzę odsączyć. Składniki na sos wymieszać.

Układać warstwowo:
warstwa kapusy pekińskiej
warstwa marchewki
sos
warstwa sałatki szwedziej
warstwa kukurydzy
warstwa kurczaka
warstwa kapusty pekińskiej
obfita warstwa sosu

Przepis dostałam od koleżanki-Ani. Polecam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: