sałatka makaronowa

Składniki

40 dag. makaronu świderki lub wstążki
25 dag szynki
20 dag. żółtego sera
0.5 pęczka szcaypiorku lub zielonej cebulki
4 ogórki kiszone/konserwowe
5 łyżek majonezu
1 łyżka keczupu.
vegeta,sól,pieprz
pół puszki kukurydzy konserwowej i groszku

Przygotowanie

Makaron ugotować na pół miękko(można użyć makaronu z zupek hińskich,z 3 torebek makaron pognieść do miski zalać 2 szklankami wrzącej wody.Przykryć na 10 min.zamieszać i ostudzić)ogórki obrać i pokroić w kostkę,ser żółty zetrzeć na grubej tarce,szynkę pokroić w paseczki,szczypiorek posiekać.Wszystko wymieszać,dodać majonez i keczup.Doprawić.
SMACZNEGO!!!

Przepis dostałam od przyjaciółki polecam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: