Pudding-kawowa zebra

Składniki

– 1650 ml mleka
– 6-8 łyżek kaszy mannej błyskawicznej
– 1 szkl.śmietany kremówki
– 12 łyżek cukru
– torebka budyniu czekoladowego( na 1/2 litra mleka)
– 2 łyżki kawy rozpuszczalnej

Przygotowanie

-Kaszkę wymieszaj z 7 łyżkami cukru. Zagotuj 850 ml mleka, wsyp kaszę z cukrem i mieszając,gotuj 2 min.Przelej do miski,przykryj folią aluminiową i odstaw do ostygniecia.
-Budyń czekoladowy wymieszaj ze 100ml mleka i 5 łyżkami cukru.Zagotuj 700 ml mleka,wlej zawiesine budyniową,energicznie mieszając, zagotuj.Zestaw z ognia dodaj kawę rozpuszczalną i odstaw do ostygniecia.
-Śmietankę ubij na sztywno, wymieszaj z zimną kaszą manną.
-Do szklaneczek wlewaj na przemian małe porcje kaszki i
budyniu.Wierzch udekoruj według uznania (ja posypuje startą czekoladą,przechowuj w lodówce.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: