Śledź w musztardzie i oliwie

Składniki

4 filety śledziowe (tzw. matiasy)

1/2 szklanki dobrego oleju

pęczek młodej cebulki ,może być ze szczypiorkiem

1 łyżka siekanego koperku

3 łyżki ostrej musztardy

szczypta soli,pieprzu

mały słowniczek

Śledź- jadalna ryba morska,bogata w pełnowartościowe białko, łatwo przyswajalne

Przygotowanie

Filety opłukać w zimnej wodzie

i pokroić w dzwonki.

.

Kolejną czynnością jest pokrojenie cebulki.

.

Pokrojone śledzie wkładamy do naczynia następnie smarujemy je musztardą, posypujemy posiekaną cebulką,oraz koperkiem,delikatnie solimy i oprószamy pieprzem. Teraz zalewamy oliwą ,chowamy w lodowce i…uzbrajamy się w cierpliwość do następnego dnia .

Podajemy z chlebem lub bułeczką

smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: