Marynata z czerwonej kapusty – powtórka z przetwór

Składniki

1 kg czerwonej kapusty,30 dag kwaśnych jabłek,1 por,1 łyzka soli,2 łyżki cukru,3 goździki,1 łyzka kwasku cytrynowego,szczypta nasion kopru,0,2 – 0,5 l wody..

Przygotowanie

Kapustę poszatkować, obrane jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, por oczyścić, pokroić w plasterki.
Wymieszane składniki włożyć luźno do słoików typu twist. Zagotować wodę z solą, cukrem, goździkami, dodać kwasek cytrynowy.
napełnić słoje z kapustą gorącą zalewą, dodać przyprawy i po zamknięciu pasteryzować 20 minut.
Podawać jako dodatek do potraw.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: