Skrzydełka w miodzie i winie

Składniki

> 1 kg skrzydełek
> ok. 2 szklanek białego wina (najlepsze półwytrawne)
>sól, pieprz, przyprawa curry
> 4 ząbki czosnku
> 2-3 łyżki miodu

Przygotowanie

Skrzydełka poprzekrawać na pół , posypać wymienionymi przyprawami ( sporo curry, tak żeby były w całości zażółcone), odstawić na ok. 2 godziny.
Na rozgrzany olej wrzucić skrzydełka, opiec na złoty kolor i zalać winem. Dusić pod przykryciem, do miękkości.
Na koniec wrzucić pokrojony drobno czosnek i dodac miód… jeszcze chwilke na małym ogniu, az powstanie taki gęsty , oblepiajacy skrzydełka sos.
Polecam na uroczystości rodzinne! Moi goście zawsze pytają się : czy będa skrzydełka?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: