panga w sosie pomidorowym

Składniki

1 kg pangi filet
Sos:
2,5 szklanki wody lub sok pomidorowy
0,5 szklanki oleju
1/4 szklanki octu
4-5 łyżek cukru
1,5 łyżeczki wegety
1 przecier pomidorowy
1 łyżeczka papryki słodkiej
ziele angielskie
liść laurowy
2 duże cebule

Przygotowanie

pangę usmażyć w panierce: mąka, jajko, bułka .Zagotować sos, osobno zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę i dodać do sosu. Gorącym sosem zalać ciepłą rybę i odstawić na 24 godz. Ryba wspaniała na ciepło i zimno polecam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: