szybka zupa pomidorowa

Składniki

– 1-2 nie za duzych cebuli
– 2 marchewki
– 1 pietruszka
– przyprawy: sol, bazylia (2 lyzeczki)
– kostka rosolowa
– koncentrat pomidorow
– smietana 12%
– makaron (polecam makarony Malma)

Przygotowanie

Na patelni smazymy na oleju pokrojone w talarki cebule, w kostki marchewki i pietruszke. Po chwili zalewamy smazace sie warzywa woda i przyprawiamy sola badz tez wegeta. w tym czasie wstawiamy w garnku wode i gdy zacznie sie gotowac wrzucamy 1-2 kostek rosolowych. Gdy warzywa na patelni zmiekna, wrzucamy je do garnka. Gotujemy jeszcze chwile. (w tym czasie mozemy wstawic wode na makaron) Dodajemy koncentrat pomidorowy, a nastepnie bazylie. Gdy zupa sie zagotuje dodajemy smietane (moze byc wymieszana z lyzka maki). Zupe podajemy oczywicie z ugotowanym makaronem. Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: