Bałwankowy koreczek

Składniki

Koreczek:
– 2 plasterki banana o różnej wielkości
– 1 kromka pieczywa
– 1 łyżka serka Capri
– 1 łyżka śmietany
– wykałaczka

Sos czekoladowy:
– 1/2 łyżki masła
– 1 kostka gorzkiej czekolady
– 1/2 łyżki śmietany

Przygotowanie

Z pieczywa wykrawamy przy pomocy foremki lub wycinamy nożem dowolny kształt, np. gwiazdkę. Gwiazdkę podpiekamy w nagrzanym piekarniku. Serek Capri miksujemy ze śmietaną na jednolitą masę. Masą serkową smarujemy grzaneczkę z pieczywa. Na wykałaczkę nadziewany plasterki banana tak, aby powstał bałwanek. Wykałaczkę z bałwankiem nadziewamy na grzankę z pieczywa. Koreczki podajemy z sosem czekoladowym.

Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej, gdy będzie już miała płynną konsystencję należy wymieszać ją miotełką z masłem i śmietanką.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: