Fasolka szparagowa z boczkiem

Składniki

0.5kg fasolki szparagowej mrozonej
20 dkg boczku wedzonego
pieprz
sól
2 zabki czosnku
oliwa

Przygotowanie

gotujemy fasolke w osolonej wodzie.

kroimy boczek w drobną kostkę. Na oliwę wyciskamy przez praskę dwa ząbki czosnku i wrzucamy boczek, musi sie podsmarzyć i wytopić.
Odcedzoną fasolkę lekko pruszymy pieprzem i zasypujemy boczkiem ( bez tłuszczyku)

Rewelacyjny dodatek do obiadu z wieprzowiny i ziemniaczków

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: