Jajka w chrupiących skorupkach

Składniki

4 bułeczki
łyżka masła
100g kiełbasy
2 łyżki groszku z puszki
4 jajka
sól
pieprz
łyżka natki

Przygotowanie

Z bułeczek ściąć wierzchy, odłożyć.Pozostałe części wydrążyć,
wysmarować wewnątrz masłem.Kiełbasę obrać ze skórki,
pokroić na talarki, wyłożyć nimi bułeczki.Do każdej wsypać
po 1/2 – 1 łyżeczki groszku.Jajka umyć wbić po jednym do
bułki,posolić, popieprzyć, posypać posiekaną natką i przykryć
odciętym wierzchem.Grzanki ułożyć na blasze, wstawić do
piekarnika.Zapiekać przez 10min w temp. 180 stopni.Można
podać z np. filiżanką bulionu lub barszczyku.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: