Pyszny biszkopcik z dzemem i kokosem

Składniki

BISZKOPT-5 jaj ,5 łyżek cukru ,cukier waniliowy ,5 łyżek mąki tortowej , łyzka proszku do pieczenia.
Masa:dzem truskawkowy,jagodowy czy inny …
Kokos -20dkg kokosu ,3/4 margaryny ,3/4 szkl cukru ,2 jaja ,2 łyżki mleka .
Polewa czekoladowa

Przygotowanie

Biszkopt–całe jaja wybić do miski dodać cukier, cukier waniliowy ubijać ok 15 min aż do uzyskania gęstej masy pozniej dodac mąke zmieszaną z proszkiem do pieczenia .Wylać na tortownice ok 28cm posmarowaną tłuszczem .Piec w piekarniku 180 stopni jak biszkopt będzie prawie upieczony wyjąc i jeszcze na gorący wysmarowac dzemem ,na to przygotowaną wczesniej mase kokosową i znów włożyć do piekarnika na ok 20 min az kokos się zarumieni. Masa kokosowa–do garnka włozyc margaryne ,kokos i mleko gdy się cukier rozpuści odstawić ostudzić i dodac 2 jajka . Polecam ! można polać polewą czekoladową jak zazwyczaj kupuje czekolade dodaje mleka i rozpuszczam ją w garnuszku .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: