panierowana cebulka

Składniki

3 -4 cebule średniej wielkości
2 jajka
bułka tarta
odrobina przyprawy gyros
vegeta i pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie

Cebulę obrać i pokroić w 2 cm krążki, bułkę tartą wymieszać z przyprawą gyros, jajka wymieszać i dodać vegetę i pieprz. Cebulę maczać w jajku i panierować w bułce tartej.
Smażyć na srednim ogniu na rumiano z obu stron. Podawać jako dodatek do mięs lub wędlin. Jest dobre z ketchupem.
Przepis jest dla tych którzy lubią cebulę. Smacznego!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: