Kwaśnica po żywiecku

Składniki

75 dag kiszonej kapusty,
2 l wody,
8 dag cebuli,
1/2 dag suszonych grzybów,
80 dag schabu z kością,
25 dag włoszczyzny,
1 ząbek czosnku,
sól i pieprz.

Przygotowanie

Mięso wraz z włoszczyzną, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Oddzielić od kości. . Osobno ugotować kapustę z pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Oddzielnie ugotować grzyby i pokroić w paski. Wyporcjowany schab oraz pozostałe składniki połączyć z wywarem otrzymanym z gotowania schabu z włoszczysną.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować. Podawać z ziemniakami.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: