rosół chiński z makaronem ryżowym

Składniki

– 1 opakowanie makaronu ryżowego
– 1 paczka warzyw chińskich / mrożonka /
– 1 podwójna pierś z kurczaka
– przyprawa do chińszczyzny
– przyprawa wołowa w kostce
– maggi

Przygotowanie

WYKONANIE:

Gotujemy wodę na makaron. Leko osalamy. Jak się zagotuje , odstawiamy z ognia. Do wody wrzucamy makaron , przykrywamy i czekamy ze 3 minuty. Następnie odcedzamy i wrzucamy do salaterki. Jak przestygnie kroimy na kawałki.

W sporym garnku / jak do rosołu / gotujemy wodę , tak ze 3/4 i wrzucamy ze 2 kostki wołowe. Jak się rozpuszczą wyłaczamy.

Piersi z kurczaka kroimy na małe paseczki i podsmażamy na głebikiej patelni na odrobinie tłuszczu. Jak będą białe posypujemy przyprawą do chińszczyzny. Wyjmujęmy i wrzucamy do wywaru wołowego. Na tej samej patelni dusimy warzywa chińskie, pod przykryciem tak ,żeby były aldente.Następnie wrzucamy warzywa do rosołu. Chwilę wszystko gotujemy, na małym ogniu / tak jak rosół /. Przyprawiamy do smaku szczyptą przyprawy do chińszczyzny, maggi i jak rosół jest za mało esencjonalny dodajemy jeszcze jedną kostkę bulionową wołową.

KONIEC!!!!

ZUPKĘ PODAJEMY JAK ROSÓŁ.
Na talerz wkładamy makaron i zalewamy zupką z kawałkami kurczczka i warzywami.
PYCHA!!!
Przepis wymyśliłam 2 m-ce temy i robiłam już kilkakrotnie.
Podałam też na imprezę. Wszystkim bardzo smakowało.

Następnym razem jak będę robiła wrzucę zdjęcie. Pozdrawiam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: