Ryba po azjatycku wg Lusi

Składniki

ok.1 kg dowolnych filetów z morskiej ryby (preferuję dorsza)

Farsz:
4 duże cebule1 papryka czerwona1 papryka żółta1 papryka zielona1 puszka brzoskwiń w syropie
musztarda
ketchup

Przygotowanie

Przygotowujemy farsz:

Cebule obieramy, kroimy w półksiężyce, szklimy na patelni. Dorzucamy do niej pokrojone w cienkie paseczki papryki, podlewamy nieco sokiem z brzoskwiń i dusimy chwilkę.

Na koniec dorzucamy pokrojone w plasterki połówki brzoskwiń, dodajemy jeszcze soku z brzoskwiń i doprawiamy do smaku musztardą, ketchupem i cukrem. Można dodać kilka kropli sosu sojowego.

Warzywa powinny pozostać jędrne i twardawe. W żadnym razie nie powinny się rozpaść.

Rybę dokładnie obtaczamy w mące i smażymy na patelni. (jeśli zamrożona – najpierw rozmrażamy).

Na każdej porcji ryby układamy słuszną porcję farszu.

Ja uwielbiam to danie na ciepło, do ryżu. Mój mąż konsumuje je na zimno. Rzecz gustu

SMACZNEGO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: