Faszerowane jajka z ogórkami i musztardą

Składniki

6 jajek ugotowanych na twardo
2 łyżki gęstego majonezu
1 łyżka ciemnej mocnej musztardy
2 drobniutko posiekane ogórki konserwowe lub 1 ogórek i 2 grzybki marynowane
pół średniej cebuli
szczypta zmielonej gorczycy
posiekana zielenina [natka pietruszki]

Przygotowanie

Jajka przekroić wzdłuż, usunąć żółtka i przetrzeć przez sito. Cebulę zetrzeć na tarce lub drobniutko posiekać, połączyć z żółtkami i pozostałymi składnikami. Napełnić jajka i przybrać posiekaną zieleniną.

Smacznego!

Przepis zainspirowany książką Małgorzaty Caprari ‘Robimy IMIENINY’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: