Chleb bananowo-orzechowy

Składniki

2/3 szkl. cukru (120g),
1/3 szkl. margaryny (około 80g),
2 jajka,
1 szkl. mąki,
1 łyzeczka sody oczyszczonej,
2 łyzeczki proszku do pieczenia,
szczypta soli,
1 cukier waniliowy,
1 szkl. bananów (okolo 3 banany),
1/2 szkl. posiekanych orzechów włoskich,
1/2 szkl. płatków owsianych (opcja),
cynamon,

Przygotowanie

Do maki dodac sode oczyszczona, proszek do pieczenia oraz sól – dokładnie wymieszac. Do lekko rozpuszczonego tłuszczu (nie goracy)dodajemy cukier. Całosc dodac do maki, dodac jajka, cukier waniliowy, zgniecione widelcem banany oraz orzechy. Wymieszac. Mozna dodac płatki owsiane. Całosc włozyc do głebokiej blaszki, mozna na wierzchu posypac cynamonem i piec 1 godz. w 160-165oC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: