Coleslaw po kanadyjsku

Składniki

8 szklanek startej bialej kapusty
szklanka startej marchewki

sos salatkowy:
1/3 szklanki majonezu
1/3 szklanki smietany
1 lyzka cukru
2 lyzeczki octu
1/2 lyzeczki soli
1/4 lyzeczki pieprzu

Do wiekszej miski wlozyc starta kapuste i marchewke wymieszac. W mniejszej misce polaczyc wszystkie skladniki na sos salatkowy i wlac do kapusty. Wszystko razem dobrze wymieszac. Tak przygotowana kapuste wlozyc do lodowki od 6-8 godzin lub na noc. Mozna dodac do smaku pokrojone jabluszko i troche rodzynek.

Przygotowanie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: