Mufinki z czekoladą i orzechami

Składniki

½ kostki masła (roztopić i przestudzić)½ szkl. cukru cukier waniliowy 2 jajka 1½ szkl. mąki 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek mleka 1 tabliczka czekolady (w kawałkach) ½ szkl. posiekanych orzechów laskowych

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzać do temp. ok. 180°C. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, i cały czas miksując dodawać kolejno: masło, mleko, proszek do pieczenia, mąkę. Na końcu dodać posiekane orzechy i czekoladę. Dokładnie wymieszać.Przygotowaną masę rozkładać łyżką do papierowych foremek na babeczki.Piec ok. 20 min, w temp. 180°C (z przepisu wychodzi ok. 15 mufinek)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: