jabłecznik bez tłuszczu

Składniki

4-5 jabłek
3 jajka
3/4 szklanki cukru
1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy

Przygotowanie

Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wsypać pokrojone jabłka.

szklankę cukru z jajkami utrzeć, potem z proszkiem, cukrem waniliowym, mąką stopniowo ucierać (dodając składniki po kolei – tak jak napisałam); Tak powstałą masą zalać jabłka w blaszce czy tortownicy.

Piec ok. 45 minut w temperarze ok. 180 stopni.

Pyszny biszkoptowo-zalewany jabłecznik🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: