Chałwowiec

Składniki

Biszkopt
6 jaj
1 szkl. cukru
1,5 szkl mąki tortowej
6 łyżek oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia

masa
1 kostka margaryny “Kasia”
1,5 szkl mleka szybko rozpuszczalnego
30 dag chałwy
1/2 szkl wody mineralnej

dżem z czarnej porzeczki

Przygotowanie

biszkopt
białka ubić na sztywną pianę dodać 1 szkl cukru i ubijając dodawać po jednym żołtku , następny jest olej , proszek do pieczenia . Na koniec już łyżką wmieszać wolno mąkę.
piec 40 min w temp. 180 stopni C.

Masa chałwowa
utrzec margarynę dodoć chałwę i mleko gramulowane malymi porcjami wlac wodę .

Biszkopt przeciąć na dwie częsci .
Układamy Tak :
biszkopt , dżem z czarnej porzeczki , 1/2 masy chałwowej , biszkopt , masa chałwowa . Polsypujemy tartą gorzka czekoladą . Smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: