Migdałowe chrupki

Składniki

10 dag rodzynek
1 kieliszek rumu (25 ml)
40 dag kuwetury z mlecznej czekolady
15 dag prazonych migdalow
1 lyzka kandyzowanej skorki cytrynowej

Przygotowanie

1.Rodzynki sparzyc, zalac na noc rumem. Blache wylozyc pergaminem lub folia aluminiowa.
2.Kuweture rozpuscic w wodnej kapieli, wystudzic, dodac pokrojone w skupki migdaly,rodzynki nasaczone rumem oraz pokrojona skorke cytrunowa.
3.Lyzeczke formowac chrupki i ukladac na blasze, po 15 minutach wstawic do lodowki, zeby calkowicie zastygly.

RADA:Zamiast rodzynek w rumie, do chrupek mozna dodac dwie filizanki drobno pokruszonyvh bezow. Chrupki stana sie delikatniejsze.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: