Na szybko i smacznie

Składniki

kapusta pekińska
jabłko
groszek ptysiowy
sos tatarski
musztarda miodowa
jogurt naturalny

Na kuleczki mięsne:
ok.0,5 kg mięsa mielonego drobiowego
wegeta
pieprz kolorowy świeżo mielony
tarta drobno marchewka
bułka tarta
jajko
olej do smażenia

Przygotowanie

Ze składników na mięsne kuleczki robimy masę o spójnej konsystencji.Wilgotnymi rękoma formujemy kuki wielkości włoskiego orzecha i smażymy na średnim ogniu.Studzimy. Kapustę pekinkę szatkujemy drobno,dodajemy starte jabłko,z sosu tatarskiego, musztardy(1 łyżeczka) i odrobiny jogurtu robimy sos do sałatki.Wszystkie składniki łączymy,posypujemy groszkiem ptysiowym i całość obkładamy mięsnymi kuleczkami. Smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: