Wątróbka inaczej

Składniki

Nie wszyscy przepadają za wątróbką, przygotowywaną na sposób tradycyjny, tzn. podsmażana z cebulką. Aby urozmaicić nasze obiadki to od czasu do czasu kupuję właśnie wątróbkę. Ale moje dzieciaki nie przepadają za nią, Musiałam wymyślić nowy sposób na podanie jej.I ten sposób podania przypadł moim dzieciakom do gustu. Jest to szybkie jednogarnkowe danie i podzielę się z Wami…

50dag wątróbki z indyka ( z kurczaka jest za miękka, może być też wieprzowa)

2-3 łyżki oleju
2 cebule, 2 ząbki czosnku
2-3 papryki świeże
30 dag pieczarek
2 ogórki kiszone (nie koniecznie)
1 łyżka przecieru pomidorowego
vegeta, pieprz, papryka słodka w proszku do smaku

Przygotowanie

Cebulkę, czosnek,paprykę, ogórki pokroić w paseczki,pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju.

Wątróbkę pokroić w paseczki i dorzucić do patelni.

5 minut gotować, dodać przecier i przyprawy jeszcze chwilę pogotować. Podaję ją z chlebem.

SMACZNEGO!!!

Myślę że, przynajmniej co nie którym, ta wątróbka przypadnie do gustu i będzie po nią sięgał częściej. Bo przecież to źródło żelaza potrzebne dla naszego organizmu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: