Piaskowiec

Składniki

25dkg margaryny
2,5szkl mąki
1 szkl cukru
1 budyń śmietankowy(bez cukru)
4 jajka
2łyżeczki proszku do pieczenia
owoce sezonowe
pół szkl mleka

Przygotowanie

Margarynę utrzeć z cukrem dodawać kolejno składniki oprócz mleka,dokładnie wszystko połączyć.Ciasto podzielić tzn.w misce zostawić ok. 6łyż ciasta,resztę wyłożyć na blaszkę,ułożyć owoce u mnie były to truskawkido reszty ciasta dodać mleko dokładnie wymieszać i delikatnie wylać na owoce.piec w temp.180 st,ok.45-50 min.posypać pudrem
blacha 29-25cm.

przepis jest u nas w domciu od dawna ale skąd on pochodzi nie mam pojęcia …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: