indyk z grzybami po myśliwsku wg Sowy

Składniki

8 pokrojonych na drobne kawałki podudzi z indyka
100g pokrojonego w paseczki wędzonego boczku
1 pokrojona w kostki cebula
4pokrojone w plastry ząbki czosnku
100g kurekj
100g borowików
100ml bulionu
200ml czerwonego wina
2łyżki miodu
100ml oliwy z oliwe
sól, pieprz, tymianek,liść laurowyt
10 pomidorów czerry
Marynata:
½ szklanki oliwy z oliwek
1 op. przyprawy do drobiu po myśliwsku Prymat

Przygotowanie

umyte, oczyszczone i osuszone podudzia z indyka natrzeć oliwą z oliwek połączoną z przyprawą do drobiu po myśliwsku. W garnku na oliwie podsmażyć boczek, cebulę, czosnek, kurki i borowiki. Następnie dodać indyka. Po zrumienieniu wlać wino i bulion, dusić do miękkości. Pod koniec gotowania dodać miód i pomidory cherry, całość doprawić do smaku.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: