Delikatny ajerkoniak

Składniki

6 żółtek
2,5 łyżki (kopiate) cukru pudru
2 duże cukry waniliowe
250 ml śmietany kremówki
250 ml wódki

Przygotowanie

Żółtka utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru i cukrami waniliowymi na jednolitą, wręcz białą masę. Śmietanę kremówke ubić osobno z połową łyżki cukru pudru (nie na sztywno, tylko tak by trochę jeszcze była płynna ale bardzo gęsta). Dodać śmietanę do żółtek i dokładnie wymieszać. Na koniec dolać wódkę i wymieszać ponownie. Przelać do butelek lub delektować się smakiem Osobiście polecam wytrzymać i odstawić do lodówki na 2-3 dni

Smacznego🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: