Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe

Składniki

Biszkopt:
4 jajka
szklanka cukru pudru
szklanka mąki
łyżeczka proszku do pieczenia

Masa brzoskwiniowa:
Puszka brzoskwiń
2 galaretki brzoskwiniowe

Krem kokosowy:
200 g wiórków kokosowych
szklanka mleka
3/4 szklanki cukru pudru
kostka masła

Gotowa polewa czekoladowa na wierzch ciasta

Przygotowanie

Upiec biszkopt ( każdy ma własny sprawdzony przepis:)
Brzoskwinie z puszki zmiksować razem z syropem, zagotować, rozpuścić w tym galaretki. Ostudzić.
Tężejącą masę wyłożyć na biszkopt.

Krem
Wiórki zalać mlekiem trochę pogotować, mieszając, aby się nie przypaliły.
Zmiksować masło z cukrem dodawać po łyżce zimnych wiórków.
Wyłożyć na galaretkę.

Wierzch polać gotową polewą czekoladową, robiąc nieregularne cienkie paski.
Biszkopt można skropić rumem jak ktoś lubi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: