Pieczarki z czosnkiem

Składniki

4 porcje

450 g malych pieczarek
1 lyzka masa
60 ml oliwy
4 zabki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki
2 lyzki posiekanej natki pietruszki
1/4 lyzeczki tymianku
1/4 lyzeczki zgniecionych ziaren pieprzu
sol, pieprz mieony

Przygotowanie

1. Rozgrzac oliwe i maslo w srednim garnku. Dodac plasterki czosnku, glowki pieczarek, zgniecione ziarenka pieprzu, tymianek, sol i pieprz mielony.

2. Smazyc na srednim ogniu ok. 10 minut, czesto mieszajac. Pod koniec gotowania dodac natke pietruszki, wymieszac i zdjac z ognia.

Podawac na cieplo.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: