Krokiety serowo-szpinakowe

Składniki

Ciasto na naleśniki.
mąka
jajka
sól
woda mineralna lub mleko lub maślanka

Farsz.
0,5 kg szpinaku ze śmietaną (mrożonka)
0,5 kg twarogu półtłustego
1 główka czosnku
1 paczka cebuli granulowanej
gałka muszkatołowa, sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Jak zrobić ciasto na naleśniki to chyba każdy wie!!!

Farsz!!
Rozmrażamy szpinak wciskamy obrany czosnek i dodajemy paczkę cebuli granulowanej całość wymieszać i podgrzać przez okres 5 minut, zestawiamy z ognia i ścieramy na tarce z grubymi oczkami ser twarogowy, po wymieszaniu dodajemy pieprz sól i gałkę muszkatelową do smaku całość wymieszać i pozostawić na godzinkę. W tym czasie smażymy naleśniki, nakładamy farsz formujemy krokiety i odsmażamy an patelni na złocisty kolor, podajamy z surówką. Życzę smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: