DIP majonezowo-chrzanowy

Składniki

majonez

chrzan (polecam z firmy Motyl)

śmietanka Łaciata do deserów 30%

zioła prowansalskie

ostra papryka

czosnek granulowany

sól

pieprz

Tak naprawdę ilość składników zależna jest od tego, ile potrzebujemy dipu.

Jeśli chcemy by zrobił się sos dajemy więcej śmietanki. Można zrobić z jogurtem naturalnym – ale śmietanka jest słodsza.

Przygotowanie

Ja robię tak:

Do miseczki daje majonez – ok. 3 stołowych łyżek. Dorzucam 1/2 lub 1 łyżeczkę chrzanu i porządnie mieszam. Do smaku wrzucam zioła prowansalskie, czosnek granulowany, sól, pieprz i szczyptę ostrej papryki. Dodaje śmietankę. Wszystko to jeszcze raz porządnie mieszam. Polecam zmiksować blenderem.

Dip podaję do różnych dań. To zależy co kto lubi. Wczoraj dorzuciłam do tortilli. Pycha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: