DIP majonezowo-chrzanowy

Składniki

majonez

chrzan (polecam z firmy Motyl)

śmietanka Łaciata do deserów 30%

zioła prowansalskie

ostra papryka

czosnek granulowany

sól

pieprz

Tak naprawdę ilość składników zależna jest od tego, ile potrzebujemy dipu.

Jeśli chcemy by zrobił się sos dajemy więcej śmietanki. Można zrobić z jogurtem naturalnym – ale śmietanka jest słodsza.

Przygotowanie

Ja robię tak:

Do miseczki daje majonez – ok. 3 stołowych łyżek. Dorzucam 1/2 lub 1 łyżeczkę chrzanu i porządnie mieszam. Do smaku wrzucam zioła prowansalskie, czosnek granulowany, sól, pieprz i szczyptę ostrej papryki. Dodaje śmietankę. Wszystko to jeszcze raz porządnie mieszam. Polecam zmiksować blenderem.

Dip podaję do różnych dań. To zależy co kto lubi. Wczoraj dorzuciłam do tortilli. Pycha!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: