zwykły biszkopt

Składniki

6 jaj
1 szkl. cukru
1 1/2 szkl. maki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

Jajka ubić w mikserze, jak się dobrze ubiją to dodać cukier. Ubić dobrze na jasno żółty kolor. Przestać ubijać i mieszając dodawać powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blachę i wstawić do piekarnka na 180 stopni na 30 minut.

To jest najzwyklejszy przepis na nazwyklejszy biszkopt.Mozna robić z nim różne torty a nawet można dodać jakiś owoc tylko trzeba dodać ubijając pół szklanki oleju.Życzę udanych wypieków i smacznego!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: