Żeberka granaty

Składniki

2 kg żeberek – pokroić po jednym żeberku

majeranek
pieprz ziołowy
pieprz naturalny
przyprawa do żeberek 1 opak.

1/2 kg mięsa mielonego
przyprawa do kotletów mielonych 1 opak
1 jajko
bułka tarta
olej

Przygotowanie

Żeberka natrzeć przygotowana przyprawa ( majeranek pieprz ziołowy naturalny przyprawa do żeberek ) i odstawić na noc. Wyrobić mięso mielone z jajkiem bułka tarta i przyprawa do koletów mielonych. Żeberka oblepiać mięsem mielonym, podstrzyc obtoczyć w bułlce tartej i ułożyc na blasze na papier do pieczenia, polać olejem i przykryć papierem. Piec ok 1 1/2 godziny

smacznego🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: