Ryba z czosnkiem i pietruszka

Składniki

4 filety bialej ryby ( ja dalam pange)
4 zabki czosnku
2 lyzki posiekanej natki pietruszki
Sol, pieprz
Oliwa
Kilka lyzek maki

Przygotowanie

Wykonanie:
Rybe umyc i osuszyc. Czosnek przecisnac przez praske, pietruszke drobno posiekac, wymieszac z 2 lyzkami oliwy,sola i pieprzem. Filety obtoczyc w marynacie i wstawic do lodowki na godzine. Nastepnie obtoczyc w mace i smazyc na rozgrzanej oliwie z obu stron. Podawac warzywami. Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: