Piersi kurczaka w sosie koperkowym

Składniki

pierś z kurczaka (więcej w zależności od ilości osób)
świeża natka koperku (może być też mrożona albo suszona)
śmietana 18% mała
ogórek zielony
sól
pieprz
czosnek granulowany

Przygotowanie

Pierś kurczaka pokroić w kostkę. Podsmażyc na patelni. Dodać pokrojony koperek oraz pokrojonego świeżego ogórka. Podsmażyć. Dodac czosnek, sól i pieprz do smaku. Na koniec dodać śmietanę i poddusić.
Można podawać z ryżem bądź z ziemniakami wedle gustu. Można też dodać szpinak (mrożony wcześniej odmrozić dodać do niego odrobinę masła, soli i czosnku granulowanego bądź świeżego) oraz natkę pietruszki. Jedzonko zdrowe i bogate w witaminy🙂 Pycha🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: