ciastka piwne

Składniki

2 szkl. mąki; 0,5 łyżeczki soli; 1 łyżeczka curry; 2 szczypty ostrej papryki; 1łyżeczka proszku do pieczenia; 1 łyżeczka musztardy; kostka masła; 15 dkg żółtego sera-tartego 1/2szkl.piwa dodatki: papryka, sól ziołowa, kminek

Przygotowanie

Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Wszystkie składniki, razem z serem wymieszać i zagnieść gęste ciasto. Następnie podzielić na trzy części i rozwałkować niezbyt cienko posypując dodatkami. Kminek najlepiej wgnieść w ciasto, bo inaczej odpada. Ja zawsze kroję sobie na kwadraciki, bo tak najszybciej, ale można formować inne kształty
Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor. Wypróbowałam, że z termoobiegiem pieką się szybciej (ok 10-15min.) i wychodzą bardziej pulchne – takie poduszeczki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: