kurkowa pyyyszna

Składniki

30 dag kurek,
1 duża cebula,
10 dag wędzonego boczku,
4 średnie ziemniaki,
2 kostki bulionu wołowego,
śmietana,
natka pietruszki,
sól, pieprz.

Przygotowanie

Boczek podsmażyć na patelni. Skwarki przelożyć do garnka, zalać 4 szklankami wody i dodać kostki bulionowe. Na patelni podsmażyć pokrojone kurki. Kiedy woda odparuje dodać pokrojoną w kostę cebulę i podsmażyć do zrumienienia. Przełożyć do garnka z boczkiem i zagotować. Dodac ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości ziemniaków. Zaprawić śmietaną i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzach posypywać natką pietruszki. Smacznego🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: