kuleczki mięsne

Składniki

mięso mielone
usmażona cebula(w kosteczke)
ugotowany ryż
jajko
troche bułki tartej
przyprawy:kucharek,papryka,troche czosnku
delikata do mięs

panierka:bułka tarta
sos:zupka w proszku pomidorowa(tzn.gorący kubek)ale bez makaronu

Przygotowanie

Wszystko razem połączyć,dobrze wymieszać.Formujemy małe kulki mięsne.Obtaczamy w bułce tartej i dajemy na gorący olej.Smażymy,co jakiś czas obracając,aż będą dobre.Przekładamy je na jakąś czystą patelnie,aby nie było tego tłuszczu.Zalewamy je szklanką zupki w proszku(wcześniej przygotowaną)I tak trzymamy je na ogniu,co jakis czas mieszajac,az sos dobrze zgestnieje.Tak gdzies 15 minut.Wszystkie składniki daje na oko.Kuleczki miesne sa naprawde bardzo smaczne,rodzinka je uwielbia!!!
SMACZNEGO!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: