Kanapka z tunczykiem na cieplo

Składniki

2 puszki tunczyka w sosie wlasnym (w sumie 280g)
1 puszka kukurydzy (280g)
8 kromek chleba (bialy lub ciemny zalezy jak kto lubi)
majonez – 3-4 porzadne lyzki stolowe (z tzw kopka🙂
pieprz
starty zolty ser
chilli lub papryka w proszku

Przygotowanie

Wiem ze banalne ale….
Oto bardzo kaloryczna ale rewelacyjna na chlodne wieczory spuscizna po moim zyciu studenckim

Tunczyka i kukurydze odcedzamy, wrzucamy do miski i mieszamy, dodajemy majonez i sporo pieprzu i znow mieszamy na taka oto nieapetyczna papke

Chleb ukladamy na blaszce, na niego gruba warstwe pasty tunczykowej, posypujemy obficie startym serem a na koncu chilli

Wstawiamy do pieca 200C do momentu gdy ser sie rozpusci

SMACZNEGO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: