Rolady wołowe mojej mamy

Składniki

8 plastrów polędwicy wołowej
8 plasterków szynki wieprzowej
4 plastry boczku
2 ogórki kiszone
1 duża marchewka
1 większa cebula
8 łyżeczek ulubinej musztardy
pieprz
olej
kostka rosołowa
2 łyżki mąki

Przygotowanie

plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem plastry boczku przekrawamy wzdłuż na pół marchewkę kroimy w poprzek na pół i wzdłuż na ćwiartki cebulę kroimy na ósemki ogórki kroimy wzdłóż na ćwiartki każdy plaster mięsa smarujemy łyżeczką musztardy posypujemy pieprzem kładziemy plaster szynki na jednym końcu kłądniemy kawałek marchewki, boczku, ogórka i cebuli boki zawijamy do środka zawijamy roladę i owijamy je dratwą lub mocną nicią rolady obsmażamy na oleju i przekłądamy do rondla wrzucamy kostkę, podlewamy wodą do połowy rolady i dusimy ok. 1h po tym czasie wyciągamy rolady i je studzimy z wody robimy sos zagęszczajac go mąką z rolad ściągamy dratwę rolady podajemy z sosem, kapusta czerwoną i ziemniakami lub kluskami śląskimi

Smacznego!

Jutro po konsumpcji wrzucę lepszą fotkę🙂

Nie zdążyłam bo wszystkie rozeszły się jak świeze bułeczki przy obiedzie😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: