Ciasto trzy warstwowe

Składniki

Pierwsza warstwa
kruche ciasto
jedna szklanka maki pszennej
1/3 szklanki maki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1/2 kostki masla
2jajka
1/4lyzeczki proszku do pieczenia
3lyzki mleka
1lyzka bulki tartej

2wWarstwa
Makowa
30dag maku
125 dag masla
1p cukru waniliowego
1szklanka cukru
migdaly
kieliszek wodki
1 i1/2 szklanki wrzacej wody

3Warstwa
Kokosowa

15 dag kokosu
15 dag bialek
30 dag cukru
2 lyzki bulki tartej

Przygotowanie

Sporzadzenie ciasta kruchego

Maslo utrzec dobrze z cukrem i jajkami dodac make z proszkiem do pieczenia na koniec dodac mleko i bulke tarta Nastepnie bierzemy sie do robienia masy makowej Zmielony mak zaparzyc wrzaca woda ,dodac cukier ciagle mieszajac, poczekac az masa makowa ostygnie,dodac roztopione maslo i reszte produktow. .Rozlozyc mase makowa na ciasto i wlozyc do piekarnika
piec 30 do 40 minut
Nastepnie przygotowac mase kokosowa i polozyc mase kokosowa na upieczone ciasto makowe
kokos dopiekac powoli

Sporzadzenie masy kokosowej
Garnek z goraca woda do ucierania kokosu na parze.
2lyzki kokosu odsypac, reszte ucierac na parze do chwili az nie bedzie sie wyczuwalo cukru
.nastepnie zdjac z pary dosypac te 2lyzkikokosu i dalej ucierac na zimno az zacznie
gestniec.Rozlozyc rownomiernie na upieczonym ciescie z makiem i wlozyc ponownie
do piekarnika.Dopiekac powoli az kokos osiagnie zlocisty kolor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: