Kremówka kokosowa pyszniutka

Składniki

Ciasto:

1/2 kostki margaryny
1/2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa:

niecały litr mleka
2 budynie smietankowe lub waniliowe bez cukru
3 – 4 łyżki cukru

Masa kokosowa:

20 dag kokosu
1/2 szklanki cukru
2 jajka
1/2 kostki margaryny

Przygotowanie

Wykonanie ciasta:

Z podanych składników zagnieść ciasto kruche.

Wykonanie masy:

Ugotować budyń.

Wykonanie masy kokosowej:

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, kokos i rozpuszczoną margarynę.

Na blaszce rozłożyć ciasto, na ciasto wyłożyć ciepły budyń, na budyń masę kokosową. Piec godzinę w temperaturze 180 stopnii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: