Sałatka wiosenna Ewci

Składniki

sałatka pekińska3 pomidorymały ogórekszczypiorekkukurydza z fasolą (mała puszeczka bonduelle)ser feta
3 jajka (ugotowane na twardo)słonecznik (pół paczki)2 sosy greckie (prymat)

Przygotowanie

Kochani!
1.Kroimy sałatę pekińską lecz jej liscie bez twardej końcówki, pomidory kroimy w ósemki, ogórek w plasteki, siekamy szczypiorek oraz ser feta w kostkę. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w ósemki.
2.Wszystko wrzucamy do półmiska dodajemy także kukurydzę z fasolą.
Uwaga! Nie kupujemy osobno kukurydzy i fasoli lecz Bonduell ma już gotową kompozycję i tą własnie radziłabym zastosować.
3.Więc wrzucamy do półmiska kukurydzę z fasolą wraz z sokiem jaki ma (jest go tam nie wiele więc można sobie na to pozwolić.
4.Słonecznik prażymy na suchej patelni aż uzyska złotawy kolor.
5.Rozrabiamy do tego sosy greckie i gotowe

Życzę SMACZNEGO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: